Even kennismaken?

Self care is how you take your power back

May 23, 2021

Ik vond mezelf altijd een echte vechter, een strijder. Assertief, goed gebekt. Van mij win je niet zomaar in een discussie. Ik besloot niet voor niets om rechten te gaan studeren. Opkomen tegen onrecht, de strijd aangaan voor een ander. Tot de psycholoog, bij wie ik op de bank terecht kwam vlak na de geboorte van mijn tweede kindje, me een keer haarfijn uitlegde dat ik zo reactief als de pest ben. Niks geen proactief ‘we gaan het wel even fiksen type’. Ja, ik kan knokken, als de beste. Maar de strijd ga ik vaak pas aan nadat het kwaad geschied is. En ja, dan ga ik net zo lang door tot ik heb gewonnen. Dodelijk vermoeiend.

Het was een eyeopener toen ze me dit spiegelde. Ineens vielen er ontelbare puzzelstukjes op z’n plek. En wist ik ook dat een carrière in het juridische me niet zou geven waar ik naar verlangde.

Omdat voorkomen beter is dan genezen, had ik me bewust te worden van mijn eigen patronen. In de kern reactief zijn gaat niet goed samen met geen duidelijke grenzen stellen.

Zelfliefde en eigenwaarde zijn de sleutel tot krachtige besluiten. Wanneer iets niet stroomt, de geest allang uit de fles is, de balans zoek is tussen geven en nemen...heb je knopen door te hakken. Hoe pijnlijk of confronterend deze soms ook zijn. Soms heb je te beëindigen wat was. Zodat er ruimte kan ontstaan voor wat is.

Sometimes you have to take your power back.

——
#zelfliefde #eigenwaarde #bewustworden #persoonlijkeontwikkeling #consciousness #consciouslivinglovingleading #foraconsciousstateofmind 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

CALL TO ACTION

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.